de gulden tien – episode 2

Na gestrand te zijn op de sub-tropische, vlieg-infested Zuidkant van de pestvlek van West-Europa, Frankrijk, kan ik niet anders dan vaststellen dat de situatie van kwaad naar erger evolueert.

Niet alleen blijkt de lokale populatie zich uit te drukken in een soort van onbegrijpelijk abstract gewauwel en zich verder te beperken tot het uitpersen en fermenteren van een giftig uitziende bes; nee, een verdwaazde enkeling bleek het zelfs nodig te vinden om de infernale hitsingle “Crazy Vibe” van Selah Sue, zevende discipel van Lucifer zelve, aan maximum volume op te zetten.

Keutelbrein, trouwste aller vrienden en de nummer twee mestproducent van Oostwest Lapland, liet al na enkele noten het leven, en ik vrees dat mijn tijd ook weldra zal komen.

Mijn leven vliegt aan mijn ogen voorbij, en mijn gedachten dwalen andermaal af naar de laatste woorden die ik van mijn penpal extraordinaire Dick Weyls te horen kreeg (vrij gequoteerd: “Broodzwaard, de gulden tien op mijn bureau tegen aanstaande vrijdag of ge moogt uw spullen en u onwelriekende eland inpakken en in de meest nabijgelegen beerput deponeren!”).

Fijnbesnaarde woorden van een uniek man.

Terwijl de trompetten van de Apockalyps schallen en S. Sue nog eenmaal vocaal uithaalt, wijd ik mijn laatste restje mentale helderheid aan het inwilligen van deze eloquent geplaatste wens.

Bij deze, Dick:

 1. The Offspring – Cruising California (Bumpin’ In My Trunk)

2. Dr. John – Big Shot

3. Belle & Sebastian – Like Dylan In The Movies

4. Genius/GZA – 4th Chamber

5. Gogol Bordello – Wonderlust King

6. The Men – Shittin’ With The Shah

7. Slint – Good Morning, Captain

8. Soulsavers – You Will Miss Me When I Burn

9. Tenacious D – Deth Starr

10. Selah Sue – Crazy Vibe

Just write what you're thinking right now!