Categories
Bobby Rundfunk

Rundfunk scout Wales met nieuwe technieken

Na zijn beknopte tweet van vorige week zit Bobby Rundfunk volop in de voorbereiding voor België-Wales. De topreporter is daarbij niet schuw voor nieuwe technieken.

“De traditionele pers zweert halsstarrig bij verslaggeving nà de wedstrijd” aldus Rundfunk. “Dat is natuurlijk nonsens: op zo’n moment hebben ingrijpende gebeurtenissen zoals een tegenvallende pronostiek een negatieve invloed op je verslaggeving. Ik verkies dan ook een diepgaande a priori analyse, om op voorhand te weten wat er geschreven moet worden, en dit op een objectieve manier.”

Inspiratie uit China
Bearhole heeft bij zijn berichtgeving een duidelijk stapje voor op de concurrentie, vindt Bobby Rundfunk: “Traditionele media halen hun informatie enkel uit Europese bronnen. Ze gaan daardoor volledig voorbij aan de groeiende Chinese kennis inzake het voorspellen van sportwedstrijden”. Rundfunk is niet beschaamd over de inspiratie die hij vindt in het Oosten. “Het gericht kopiëren van Chinese media kan gerust innovatief genoemd worden.”

“Het gericht kopiëren van Chinese media kan gerust
innovatief genoemd worden” – Bobby Rundfunk

Met deze vernieuwde technologie werd het team van Wales volledig uitgepluisd. “De zoekterm Wales (巨鯨) leverde opmerkelijke resultaten op. Zo heeft Wales bijvoorbeeld een stevige, maar logge defensie. Op snelheid zijn ze zeker te pakken”, aldus Rundfunk, “Op stilstaande fases wordt het wel opletten geblazen, want hun topspeler Beluga blijkt ijzersterk met de kop.”

Beluga
Figuur 1: Een kopbalsterke Beluga.

Winst voor de Belgen
Rundfunk verwacht hoe dan ook winst voor de Belgen. Hij wist daarover een knappe tweet uit de pen te toveren, waarin hij aangeeft dat ook Polen zijn kwartfinale zal winnen.

dod6q

De topreporter verklaart: “Ik heb Portugal geanalyseerd en zij hebben Ronaldo blijkbaar nog steeds in de spits staan. Een oude dikzak die voor goals moet zorgen, daar moet je tegen Polen niet mee afkomen.”

Ronaldoe
Figuur 2: Ronaldo, spits van Portugal.

CEO Dick Weyls toont zich alvast tevreden over het geleverde werk. “Omdat de concurrentie deze verslaggeving pas vrijdag zal brengen, bieden wij onze lezers een sterke voorsprong. Ik ben dan ook zeer tevreden dat de spoedcursussen Chinees en sportjournalistiek hun meerwaarde aantonen en Bobby op korte termijn een puike  voetbalkennis en talenknobbel hebben opgeleverd.”

Rundfunk is alvast begonnen met de verslaggeving van de halve finale Polen-België. “Ook hier zal ik met onthutsende weetjes komen vanuit Chinese bronnen. Wist je bijvoorbeeld dat de Polen magnetisch zijn?” (nvdr: bron) Benieuwd wat Wilmots met deze intel zal aanvangen. (br)

Just write what you're thinking right now!