Categories
Bobby Rundfunk

Late tweet brengt journalistieke verlossing

Topreporter Bobby Rundfunk kon vanwege geografische perikelen maar net voor het laatste fluitsignaal arriveren op de match België-Italië. Zo kon hij alsnog zijn impressies over de wedstrijd uitsturen op de Bearhole mediakanalen. Helaas niet met een diepgaand artikel, maar enkel met een korte tweet.

door Jacques Prélude

“Duivels best matig, jammer niet gewonnen”, zo luidt de beknopte tweet van topreporter Bobby Rundfunk. Ondanks zijn late aankomst vlak voor het eindsignaal, wist Rundfunk dus toch nog een knap staaltje journalistiek op de mat te brengen. “Ik was op dit soort noodsituaties voorbereid” verklaart Rundfunk aan onze webredactie. “Als je ergens grandioos te laat komt, moet je die twitter ervaring bovenhalen. Ik heb geprobeerd in één zin de match volledig te analyseren en samen te ballen, zodat ons brede publiek toch nog een degelijke matchanalyse voorgeschoteld krijgt. Via mijn tweet denk ik dat dit alsnog goed gelukt is.”

ubl8h

Ook CEO Dick Weyls reageert verbazend genoeg tevreden over de berichtgeving. “Het is de eerste keer dat we met Bearhole op een EK aanwezig zijn” zegt de voorzitter. “Het is dus normaal dat er hier en daar logistieke belemmeringen voorkomen. Maar ik denk dat Bobby dit perfect heeft opgelost. Door zijn correcte tweet hebben we alsnog een journalistiek product aan onze lezers kunnen aanbieden. Ik kijk dan ook met een positief gevoel naar de volgende match, waar Bobby ook aanwezig zal zijn.” (jp)

Just write what you're thinking right now!