Categories
Bobby Rundfunk

Bearhole lanceert nieuwe term

Rundfunk_164Mediagigant Bearhole pakt uit met een nieuw linguïstisch product. De term ‘gralba’ moet vanaf heden sportberichtgeving korter en bondiger maken. 

Bobby Rundfunk vanuit Bordeaux 

“Gralba is de term die de sportwereld nodig had” zegt een trotse voorzitter Dick Weyls op het plechtige inauguratiemoment nabij Bordeaux. “We zoeken in onze laboratoria al een tijdje naar een woord dat onze berichtgeving meer kan versoepelen en moderniseren. Door de bestaande termen ‘grinta’ en ‘vista’ samen te trekken hebben we een doorbraak geforceerd. Gralba combineert het beste van beide werelden.”

Lab for the Advancement of Sport Journalism
Achter de schermen is er dus wederom intensief werk gerealiseerd bij Bearhole. Het pas opgerichte Lab for the Advancement of Sport Journalism levert onmiddelijk resultaten af. Dat stemt ook Laboverantwoordelijke Diedrick Faelboot tevreden. “We streven er effectief naar om zo min mogelijk te falen. Meestal doen we dat door schaamteloos plagiaat te plegen, maar met deze superterm kunnen we nu ook echt onze eigen stempel drukken op de internationale journalistieke markt.”

Toepassing
Hoe de redactie het woord ‘gralba’ concreet zal implementeren in zijn artikels, is voorlopig nog niet helemaal duidelijk.  Wel zal er gewerkt worden met vaste templates.  “We zullen inderdaad gebruik maken van een aantal standaardzinnen” verduidelijkt CEO Dick Weyls. “Die nemen we rechtstreeks over van kwaliteitskranten als The Guardian. Hier en daar vervangen we dan een woord door onze superterm.”

Toekomst
Met het woord gralba komt Bearhole dus tot een superterm die zowel grinta als vista omvat, maar ook duidelijk zijn eigen karakter behoudt. Analysten insinueren dat gralba de eerste van een reeks supertermen is die het journalistieke landschap drastisch kunnen veranderen. De rol van Bearhole als pionier in deze evolutie lijkt onomstotelijk, maar Dick Weyls wil er verder niet te veel woorden aan vuil maken.  Zo blijft het voorlopig koffiedick kijken. (br)

live_bobby_16

Just write what you're thinking right now!