Categories
News

Rundfunk ontkent geruchten

Bearhole’s topreporter Bobby Rundfunk staat onder druk na een zoveelste incident bij luchtvaartmaatschappij Brundfunk Airlines.

– door Jacques Prélude, vervangend reporter –

ZIMBABWE – De gammele low-budget vluchten van Brundfunk Airlines staan wederom ter discussie. Gisteren raakte immers bekend dat een Zimbabwaans toestel een vleugel kwijtraakte in mid-vlucht. Het vliegtuig verloor alle controle en crashte nog voor het de Babu Zwab-Zwab hoogte kon bereiken.

Rundfunk zelf ontkent intussen alle geruchten. “Het gebeurt wel vaker dat een vliegtuig wat turbulentie ondergaat. Oké, soms is die wat heviger dan anders, maar om nu van een crash te spreken, dat vind ik er toch wat over gaan.” Wanneer we Rundfunk confronteren met beelden van de afgebroken vleugel, reageert hij geïrriteerd. “Wat je tegenwoordig allemaal met photoshop kan doen, ik wil het niet weten. Dit is duidelijk géén Brundfunk vleugel.”

Ondanks de schreeuw van onschuld ligt het Brundfunk debacle weer volop in de spotlights. Het is immers geen geheim dat Rundfunk graag bespaart op infrastructuur. In 2009 nog verkocht hij zijn landingsbaan op Uruburu Airport aan de lokale overheid, om op een nabije locatie een vervangbaan uit tweedehandsparket aan te leggen. Rundfunk: “Luister, dat zijn oude koeien uit de sloot halen. Overigens, dat parket was in opperbeste staat. En wat ik doe met mijn landingsbanen is mijn zaak.”

ARCHIEFBEELD: Vliegende reporter Bobby Rundfunk tijdens een van zijn meer recente crashes
ARCHIEFBEELD: Vliegende reporter Bobby Rundfunk tijdens een van zijn meer recente crashes

Door dit incident blijven er nog slechts vier oude Sovjet-toestellen over in de catalogus van Brundfunk Airlines. Toch heeft de maatschappij nog grote ambities. “In 2014 en 2015 willen we onze omzet verdrievoudigen. We laten ons niet beïnvloeden door dit soort futiliteiten: de luchtvaart is een groeiende sector en wij maken daar deel van uit.”

Omtrent de manier waarop Bobby Rundfunk zijn omzet wil verdrievoudigen is het momenteel nog koffiedik kijken. Wel is geweten dat hij onlangs een enorme hoeveelheid tweedehandsparket op de kop tikte. “Die twee zaken hebben niets met elkaar te maken”, besluit Rundfunk. “Of mag een mens tegenwoordig al geen koopjes meer doen?”

Afwachten of de komende dagen meer klaarheid brengen in deze nieuwe Brundfunk saga.

Jacques Prélude, Bearhole Nieuws,
Babu Zwab-Zwab Hoogte

Just write what you're thinking right now!