Categories
News

Ietsdatgiet in de VS #4

gietgroterDick Weyls stuurde blog-legende ietsdatgiet naar de VS om van daaruit te rapporteren en een nieuwe lezersmarkt aan te boren. Lees hier zijn bevindingen.

#4   THEATER

Vollenbak ambiance hier in den Amerique!

Na een weekje Republikeinse conventie was er een weekje Democratische conventie, er waren gelekte emails (hoewel ik dacht dat dat lekken gedaan was sinds we overgeschakeld waren van brieven met enveloppen en postzegels op email) gepikte speeches en controversiële uitspraken.

Enkele bevindingen na uren live-streamen van zowel de RNC en de DNC:

Na een paar minuten van de RNC heb je al gauw door dat je eigenlijk om het even welke random dude van ‘t straat kan plukken, een pak en een das kan aandoen en dat die dan waarschijnlijk beter geschikt is als republikeinse presidentskandidaat dan DJ Trump.

Let wel, dude als in man. Een vrouw heeft natuurlijk geen tijd om republikeins presidentskandidaat te gaan spelen want die moet kinderen baren en aan de haard zitten terwijl de mannen het gas doen brannen want de wereld moest maar eens afkoelen!

Nee serieus, het enige argument dat ik gehoord heb om op Trump te stemmen is dat het anders Hillary wordt.

Oh ja en Melania haar speech was gepikt van die van Michelle van 8 jaar geleden, hilarisch…

Niks hilarisch! Dat wil dus eigenlijk zeggen dat de vrouw van Obama er hetzelfde over denkt als een van de vrouwen van Trump! Terwijl je zou verwachten dat ze net het omgekeerde zouden moeten denken.

Wiskundig uitgedrukt: als Michelle ‘x’ zou zeggen, zou je denken dat Melania ‘-x’ zou zeggen. Maar nu blijkt dat x=-x.

De enige oplossing voor die vergelijking is dat x = 0.

M.a.w. ze hebben beiden eigenlijk niks gezegd. Dat kan kloppen.

Ach ja. Iedereen weet immers dat die mensen hun speeches niet zelf schrijven, maar dat ze dat door professionals laten doen. Die sprekers op de conventies komen dat gewoon voorlezen. Het doet me een beetje denken aan de mensen die vroeger in de kerk als vrijwilliger de “voorbeden” kwamen voorlezen. Een totaal gebrek aan eigen meningen. Of toch aan eigen meningen die passen binnen een heel rigide kader.

Inhoudelijk werd er op beide conventies weinig gezegd. Het verschil zat hem vooral in stijl.

Waar het er bij de RNC om ging om zoveel mogelijk mensen “lock her up!” te laten schreeuwen, ging het er bij de DNC om om zoveel mogelijk mensen aan het bleiten te krijgen (en zo weinig mogelijk mensen “Bernie!” te laten roepen).

Alleszins, het is dus 1 groot theater, waarbij de ene speech al wat beter is geschreven dan de andere en de ene spreker al wat beter kan acteren dan de andere.

Het meest overtuigende argument om voor Hillary te stemmen is toch nog altijd dat het anders Trump wordt.

Voor de nerds onder ons: Nog een opmerking over het geblaas van de heer Trump:

Als je een soort multi-dimensionele Gauss-curve kon maken van alle zever die hij verkondigt, waarbij de verschillende dimensies verschillende onderwerpen zijn zoals buitenlands beleid, mensenrechten, wapenwetten etc, dan zou je iets krijgen met een heel grote sigma (of dispersie, standaardafwijking, vermogen, energie, …) maar met een gemiddelde van 0.

__

REEDS VERSCHENEN IN DE REEKS IETSDATGIET IN DE VS

1. Stupid Americans
2. Survival of the Cutest
3
. The End is Near
4
. Theater

ietsdatgietbanner

Just write what you're thinking right now!