Categories
Gevederde Arend

Sharp Eye for Business

After failing to encounter his beloved prairie food in the big city, Feathered Eagle saw an opportunity.

Fig 1. Hot Dogs were no match for Feathered Eagle’s new Bison Burger concept.

 

2 replies on “Sharp Eye for Business”

Beste,

Als CEO van NGO ‘t Gras Is Altijd Groener Bij De Bomma kan ik het bij de opkomst van dergelijke grootschalige en éénzijdige consumptievennootschappen niet laten enkele bemerkingen in het daglicht te brengen. Aan iedereen op deze wereldbol om deze onder de kritische loep te houden, nader te onderzoeken en er het hunne van te denken.

Hoe wordt de “Bizon Burger” gemaakt? Worden de bizons met liefde behandeld? Met kwaliteitsvolle voeding grootgebracht? Dagelijks gemasseerd met pH-neutrale, bizonhuidvriendelijke massageolie? Pijn- en stressloos geslacht?

Ik heb er alleszins mijn twijfels bij.

Echter, dit is niets in vergelijking met het volgende probleem: onze vriend “Geverderde Arend” maakt met zijn nieuwe burgerketen het leven van zijn eigen stam en dat van vele andere bevriende indianenstammen zeer moeilijk. Het symbiotische evenwicht, de “Circle Of Life” als het ware die wordt gecreëerd op de grote, uitgestrekte prairies waar de bizons grazen en de stammen met eerbied op de bizons jagen, waarbij ze nooit de jongen zullen doden, wordt compleet en onbezonnen verstoord. Grote fabrieken zijn opgezet waar de prachtige dieren op de lopende band binnenrollen en de per dozijn in een doos verpakte burgers met de duizenden buitenrollen. Ronduit triest als u het mij vraagt. De indianenstammen zien hun belangrijkste bron van voedsel machinaal verwerkt worden tot de smakeloze lappen vlees (?) dat de burgers zijn. In ruil hiervoor krijgen ze één doos burgers per dag per persoon en wordt er werkgelegenheid gecreëerd voor de jonge generatie indianen. Echter wordt hen zelf niet gevraagd of ze dit zelf willen, of ze zo wel willen leven. Ze hebben geen keuze. De jongere generatie komt ondertussen in aanraking met het verwende gedrag van onze Westerse maatschappij en beginnen reeds, naar het toonbeeld van hun idool “Gevederde Arend”, te emigreren naar “de stad”. De oudere, traditionele generatie zit met de handen in de pluimen. Hun cultuur, gebaseerd op eeuwen samenleven in en met de natuur, is in groot gevaar. En daarmee wordt ook alweer maar eens een wondermooi stukje werelderfgoed achteloos geruïneerd door onze, laat ons eerlijk zijn, vraatzuchtige maatschappij.

Het is echter niet te laat. Een multinational als Bearhole, die met hun doordachte, eerlijke journalistiek de hele wereld kunnen bereiken kan en moet hier ingrijpen. Laat zien dat jullie hier niet achter staan! Laat zien dat het zo niet verder kan!

Ik vertrouw op jullie.

Hoogachtend verachtend,

Uwe laatdunkendheid,

Jean Vert
CEO ‘t Gras Is Altijd Groener Bij De Bomma

To Mr. Jean Vert, CEO.
Thank you for ventilating your prompt concerns on Bizon Burgers and their ecological and social percussions.
The Bearhole Staff has summoned an internal emergency meeting.
We will produce an official statement on the situation within 24 hours.
Thanks again. Your’s honorarily,
CEO Weyls, Dick at large.

Just write what you're thinking right now!